Pomoć-barak ganja ovce i kokoši

Moderatori/ce: Bogdan, Nermin

Borite se u društvima za prostor za obuku pasa.

PostPostao/la REDZO » pon aug 04, 2008 6:20 pm

Pozakonu o lovstvu korisnici lovišta(u F.BiH)takođe trebaju odrediti površinu za obuku pasa i to bi vaša društva trebala urediti.Nermine Mirko Lamešić ti predstavlja kinologiju(lovnu)u BKS sa Tuz.kantona,pa ganjajte taj problem prostora za obuku pasa.Nema dobrih ni konstitucija bez kretanja psa ,vjerujte kada sudim jedno od jako bitnih stvari mi je kretanje,iskorak,potisak,izbalansiranost.
AVDŽIJA PO KOBI OD ISKONA!
REDZO
Razred mladih
Razred mladih

Re: Pomoć-barak ganja ovce i kokoši

PostPostao/la Amel » sub feb 07, 2009 1:12 am

Jesili ispravio ovu grešku Nermine?

Ili si si prešao na lov ovacai kokošiju :D
ja sam nešto ko tornjak, moš me svojatat...
znaš okle sam i kakav mi karakter
Amel
Site Admin
Site Admin

PostPostao/la Nermin » sub feb 07, 2009 9:27 am

E Amele pa bilo je ove godine dobrog odstrijela a i ovaca na ražnju. Što se tiče tih nagona prema domaćim životinjama uz svu moju želju da vježbam sa njom na otklanjanju problema ja to nisam nikad napravio, ili zaboravim ili nemam vremana. Svaki put kada bi u lovu prolazio pored naselja ja bih barakušu vezao da nebih imao problema sa mještanima i naravno da ne bih plaćao štete. Međutim prije više od dva mjeseca slučajno naiđemo na stado ovaca i eto problema a kuja daleko međutim ona uopšte nije obraćala pažnju kada je prišla ovcama blizu a poslije niti na kokoši. Kao što je Miroslav pisao to su bili samo dječiji nestašluci nagon za ganjanjem koje je barakuša na moje zadovoljstvo sama korigovala, jednostavno sazrelila. :bravo: Sad dok je šetam jer lov je završio puštam je slobodno i nemam apsolutno problema. Najbolji lijek kod ovih problema je lov i samo lov.
:lovac: Pozdrav
Nermin
Razred najmlađih
Razred najmlađih

PostPostao/la Amel » sub feb 07, 2009 9:50 am

A i to vezanje kraj naselja je bio jedan vid treninga. Da sazna sta treba da goni. Ali i genetika je zakon.
ja sam nešto ko tornjak, moš me svojatat...
znaš okle sam i kakav mi karakter
Amel
Site Admin
Site Admin

PostPostao/la Pedesetka » uto nov 10, 2009 2:55 pm

Ipak ovi baraci nisu tako ni fini,prije 3 godine je moj kolega bio zrtva ugriza.....jednostavno je prolazio pokraj njegove kolibe i on je nasrnuo na njega i ujeo ga za butni misic-nije nista bilo pasno,malo mu je kozu rasjekao.Mislim sa su opasna pasmina za lanca...
Pedesetka

PostPostao/la Aldin lovac » pon jan 25, 2010 12:31 pm

Prijatelju ja bi ti preporučio da svoju barakušu staviš među ovce gdje imaju mladu janjad.
Pa kad je ovce išutaju neče smijeti pogledati ovce a kamoli ganjati!
Aldin lovac

Prethodna

Natrag na Opće o Baracima

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.